måndag 5 september 2011

Det bidde inte mycket, Göran!

Det har än så länge varit rätt så mager utdelning för Göran Hägglund i årets budgetförhandling. Kristdemokraterna har kämpat hårt för att pensionärerna skulle få sänkt skatt redan 2012. Det visar sig nu att de misslyckats med att få med sig sina Allians "kamrater".

I dagens DN 5/9 "lovar" Alliansen att Sveriges pensionärer eventuellt, kanske, får sänkt skatt 2013 eller 2014. Ett låtsaslöfte som inte ens är värt papperet som det är skrivit på.

Enligt Socialdemokraterna är sänkt skatt på pensionen en rättvisereform som är viktigare än att ge krogägare pengar direkt i fickan. Så här säger Håkan Juholt i ett pressmeddelande:

"I vår höstbudget kommer vi att ta första steget mot en rättvis beskattning av landets pensionärer.
Detta finansierar vi genom att säga nej till sänkt restaurangmoms. En rättvis skatt för pensionärer är viktigare för oss än att äta för någon krona billigare på krogen."

" Pensionärerna har fått sänkt inkomst med över sju procent de senaste två åren. Ändå får partiledarna det att låta som att pensionärerna är gynnade. Det är vilseledande. Att nu dessutom officiellt dra tillbaka skattelättnaden för pensionärer nästa år och presentera det som en positiv satsning är mycket uppseendeväckande", säger PRO-basen Curt Persson i ett pressmeddelande

För mig som Socialdemokrat känns det bra att Fredrik Reinfeldt visar så starkt att de inte tänker hjälpa Kristdemokraterna med att höja sina opinionssiffror. Det bådar gott inför 2014.


Högberg (S) resonerar i samma tankebanor och ifrågasätter Reinfeldt som ledare.
Peter Soilander (KD) är besviken.
Martin Moberg (S) tycker att Alliansen skjuter sig själv i foten.
Dennis Jeryd (S) ironiserar över Alliansens tro att det räcker med en debattartikel.
Peter Andersson (S) resonerar om det unika i att Alliansen skriver en debattartikel om något som
inte kommer att hända, i varje fall inte nu.Inga kommentarer: