söndag 13 april 2008

Berlusconi´s sista strid?
På tisdag eller måndag kväll vet vi om Walter Veltroni eller Silvio Berlusconi blir Italiens 62 premiärminister på i stort sett lika många år.

Det är femte gången som Berlusconi kandiderar till posten som premiärminister. Två gånger tidigare har han vunnit, 1994 och 2001. Han är kommen till åren nu och har både hårtransplation och ansiktslyftning. För att säkerställa att hjärtat fortsätter att slå har han en pacemaker. Han personifierar drömmen om att lyckas och därför lockar han fortfarande så många att rösta på honom. De som röstar på honom när en dröm att Berlusconis framgångar ska smitta av sig på Italien – ofta kallad ”Europas sjuke man”.

Berlusconi är inte längre rikast i Italien. Men han styr fortfarande ett imperium med medier, reklam, försäkringar, livsmedel och byggföretag. Han kontrollerar Italiens tre största privata tv-kanaler. Han har fortfarande ett antal åtal om mutbrott som väntar på honom. Den lille mannen med den ständiga solbrännan kan alltså på nytt bli premiärminister i Italien. Vad han går för är följande citat talande exempel på:

-” Vänster har ingen smak för kvinnor. Våra är mycket vackrare. I parlamentet har vi ingen konkurrens”.

-” Jag talar latin så pass bra att jag skulle kunna konversera under en lunch med Julius Caesar”.

1 kommentar:

Anonym sa...

See Please Here