fredag 18 april 2008

Att rösta efter sitt samvete.

I går hade de borgerliga partierna chansen att visa att det finns någon substans i deras snack om att alla människors kärlek ska värderas lika högt av staten. Tyvärr svek de borgerliga denna princip när de valde att rösta mot förslaget om en könsneutral ­äktenskapslagstiftning som oppositionen, s, v och mp, lagt fram tillsammans.

Så mycket var det alltså värt med deras snack! Förmodligen har partipiskan vint. Det hade räckt att fyra från de borgerliga hade följt sina samveten så hade vi haft en könsneutral och rättvis äktenskapslagstiftning i Sverige.

1 kommentar:

Anne-Marie Ekström sa...

Precis som partipiskan ven förra mandatperioden från s-håll. Jag minns flera voteringar. Särskilt en när mp skulle rösta med oppositionen om rätt för asylsökande att stanna om de hade arbete. Då tilläts inte ens mp kvitta ledamöter vid frånvaro. Som är brukligt i riksdagen. Ibland är man sjuk eller på resa för riksdagens räkning. När det gällde de apatiska barnen så ven piskan stenhårt. Precis som också s fick göra eftergifter mot mp och v så gäller det att hitta en lösning.
Hav lite tålamod. Det kommer att lösa sig till hösten. Det är jag övertygad om. Även om jag håller med om att lagen borde genomförts för länge sedan.