lördag 5 april 2008

Distriktets Årskongress i Göteborg


Det blev ingen riktig spänst i debatten under fredagskvällen. Fredagens förhandlingar gick därmed med rasande fart.
Däremot blev det en glödgad debatt om infrastruktursatsningar under lördagsförmiddagen. Riktigt insirerande. Två rapporter presenterades – en om kollektivtrafiken och en om infrastrukturen. Infrastruktursrapporten handlar om att mer satsningar måste göras på vägar och järnvägar för välfärden och jobben och därmed ökad konkurrenskraft för hela Västsverige och om vi lyckas görs en kraftig insats inom klimatområdet. Det är en överlevnadsfråga! Det är alla överensom frågan är bara hur det ska finansieras. Diskussionen kommer att fortsätta, var så säker.

Efter den debatten var det dags för dagens huvudgäst och partiets representant på årskongressen – Thomas Eneroth.


Det är tydligt att den moderatledda regeringen ämnar montera ned det välfärdssystem som vi förknippar med den svenska modellen. Systemskiftet blir svårt att återställa om det får gå för långt. Det genomförs dessutom med ofinansierade skattesänkningar. Vilket inneburit att Sverige nu har den högsta inflationen sedan den förra borgerliga regeringen vilket var i det förra årtusendet.
Förändringar sker i snabb, oftast oövertänkt, takt inom välfärdsområden såsom arbetsmarknad, sjukförsäkring, bostäder, utförsäljningar av Apotek och mera, mycket mera.
Förslaget om den sk ” rehabkedjan” är inget annat än att bakvägen avskaffa LAS. Rehabiliteringsgaranti är egentligen att sortera människor, en sorts sorteringsgaranti.
Den moderatledda regeringen odlar även myten om att skattesänkningarna tillfaller låg – och medelinkomsttagare när det i verkligheten är så att 70 % av skattesänkningarna har gått till 20 % av dem som tjänar mest i Sverige.


Det sägs att Maud Olofsson är genuint intresserad av hemslöjd och då är det inte konstigt att skattesystemet numer mest liknar ett lapptäcke.

1 kommentar:

Dumuro sa...

SECURITY CENTER: See Please Here