måndag 7 mars 2011

Den smygande nedrustningen av välfärden.


Socialstyrelsen presenterade i förra veckan statistiken för socialbidragskostnaderna.(ökar med någon procentenhet i Borås) Det visar sig att dessa fortsätter att öka, även om man exkluderar flyktingar, i hela Sverige.

En orsak, kanske den huvudsakliga, anses vara regeringens huvudlösa politik för a-kassan och för sjukförsäkringen som innebär att människor kastas ut i fattigdom.
Regeringens s.k. rehabiliteringskedja har totalt misslyckats vilket LO-bloggen så pedagogiskt klargör här. I samma text pekar de ut de mest akuta problemen i dagens sjukförsäkring.

I den situation som människor befinner sig kräver dessutom regeringen att FK ska effektiviseras vilket kommer att innebära nedläggning av lokala kontor. Det betyder mindre tid och resurser samt mindre med individuellt stöd till de grupper som har det allra tuffast på arbetsmarknaden. Mer och mer ska det empatiska synsättet ersättas av det opersonliga kund/klient begreppet.


I dagens GP har svenska kyrkan och diakonin slagit larm om hur den sociala nedrustningen och den ökande fattigdomen breder ut sig och klyver landet. De möter dem som har blivit sjuka och som drabbas av absurda tidsgränser. De träffar handläggare som helt utan medicinska kunskaper fattar beslut, oavsett det finns läkarintyg eller hälsotillståndet hos personen.

Hur kunde det gå så långt! Hur kan Anders Borg med självrespekt flina i TV och säga att det går bra för Sverige? Det går inte bra för Sverige så länge som den av alliansen smygande nedmonteringen av välfärden får fortgå. Eller att arbetslösheten är så hög som den är. Tigerekonomi!?

Kristna grupper i hela Sverige har engagerat sig, de ser regeringens politik i realiteten, och startat ett påskupprop med en landsomfattande manifestation den 25 april.

Roland Poirier Martinsson mörkerman och kristen reaktionär gillar inte att kyrkan engagerar sig eftersom kyrkan styrs av en kristen vänster och att uppropet indirekt är kritik mot regeringen. Bry dig inte om honom. Du kan alltid kasta vitlök på honom.
Ett hjärta rött skriver om de som drabbats hårt av regeringens politik. Liksom Alliansfritt Sverige.

1 kommentar:

Anonym sa...

Poirier Martinssons kristendom är anfrätt av calvinismens s k dubbla predestination: Gud har före all tid skapat de människor som i all framtid kommer att födas och leva på jorden och indelat dem i de benådade och de förtappade. De benådade kommer redan i livet att visa att de kommer till himmelen: hälsa, villa, vovve och SUV. De förtappade har liten fånig Hyundai, hyresrätt, dålig hälsa, svaga armbågar och följaktligen dålig ekonomi. De är dock bra objekt för de benådades exhibitionism genom att vara mottagare av allmosor. Att ha ett samhälle, där man har, om olyckan är framme, rätt till försörjning utan kryperi och fördömande är naturligtvis en styggelse för calvinismen: samhället har stulit pengar från de benådade för att ge de förtappade skamlös värdighet.