fredag 18 mars 2011

Kalle Anka som statsminister.


Reinfeldt agerar som en riktigt sur och bitter gubbe. Efter de nederlag som den moderatledda regeringen led under onsdagens debatt säger han:
”Man kan inte ha en mening där man säger att man aldrig, aldrig i något sammanhang ska ge Sverigedemokraterna inflytande och sedan bete sig som de rödgröna gör”. Reinfeldt syftade då på att Mona Sahlin före valet uttalade att Socialdemokraterna aldrig aktivt ska samarbeta med Sverigedemokraterna.

Om bara Reinfeldt stannar upp och tänker efter borde han inse hur löjlig han är!

Han menar att om Sverigedemokraterna tänker rösta på ett förslag från Socialdemokraterna så ska Socialdemokraterna avstå från att rösta på sitt eget förslag. I de allra flesta riksdagsröstningar så har Sverigedemokraterna röstat med regeringens proppar eftersom det partiet i grunden är ett konservativt parti. Med Reinfeldts logik ska då de borgerliga avstå att rösta på sitt förslag. Det faller, förstår den kloke läsaren, på sin orimlighet.

Anton Abele´s debattartikel i politikerbloggen kan man förklara med hans ungdom och medföljande MUF fasoner. Men det kan banne mig inte Reinfeldt skylla på.

Vad gör honom förbannad frågade sig Peter Wolodarski i en krönika. Nu vet vi att han blir förbannad när saker och ting inte går som han själv vill. Han är förbannad på väljaren som inte gav Alliansregeringen majoritet. Hans reaktioner är förmodligen inte spelade utan i dessa nederlag kommer hans verkliga koleriska temperament fram.

Andra som också har uppmärksammat Fredrik Reinfeldts Kalle Anka fasoner när han känner sig pressad är Martin Moberg och Sebastian.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det där blir hans fall.

Under tiden som hans bitterhet håller honom fången- så har vi hittat en ny partiledare.

Det är uppenbart att Reinfeldt känner sig hotad. Gunborg Nilsson.