måndag 14 mars 2011

Massinvandring?Sverigedemokraterna med Jimmie Åkesson i spetsen men även de lokala Sverigedemokraterna med Krister Maconi i spetsen orerar ständigt om denna ”massinvandring”.Bilden har tecknats av Robert Nyberg.


Den ”massinvandring” som de ständigt återkommer till handlar 2010 om 105 102 individer, som enligt Migrationsverket fick uppehålls- eller arbetstillstånd. Av dessa var drygt 25 000 anhöriginvandrare, adoptivbarn eller flyktinganhöriga. 12 130 personer var flyktingar, kvotflyktingar eller skyddsbehövande. Den stora mängden individer som i fjol fick beviljat arbets- eller uppehållstillstånd – 68 115 personer - var studerande, arbetskraftsinvandrare, företagare eller anhöriga till någon av dessa, det vill säga hade någon form av självförsörjning försäkrad. Däribland fanns många från Thailand, det land som flest invandrare kommer ifrån, som blivit lurade hit av skrupelfria brottslingar.

Intressant i sammanhanget är att Sverigedemokraterna har förklarat krig mot islam. Det är människorna som kommer från islamistiska länder som de kallar för ”massinvandrarna”. SD har naturligtvis inget emot invandringen från Danmark, Norge eller Finland inte heller från EU-länder eller från USA och Australien. I varje fall tror jag inte det.
Om jag tittar på de länder som har islam som religion så är det totalt 24 763 personer som kommer från dessa länder. Dessa personer har varierande orsaker till att komma till Sverige från att vara asylsökande till att studera här eller som adoptivbarn.

Enligt SCB:s statistik utvandrade drygt 48 000 personer från Sverige år 2010. Denna emigrationssiffra är i samma storlek som under 1880-talets missväxt. Orsakerna till migration är samma då som nu. Människor vill pröva ett bättre liv på annan ort.

Det hela kokar ihop till att födda och invandrade (214 442) minus döda och utvandrade (139 340) ger oss ett plus på 75 102 svenskar år 2010. Hade vi inte haft invandringen hade alltså Sverige minskat i invånarantal. Det hade varit att gå bakåt i utvecklingen, istället för att bygga det nya Sverige. Samma bild gäller för Borås – utan invandringen skulle Borås bli lite färre år från år. Kom ihåg det nästa gång du hör en Sverigedemokrat orera om ”massinvandring”.

Om 24 763 personer är ”massinvandring” så är i varje fall jag förväntansfull inför Sverigedemokraternas konstruktiva formulering om antalet skulle överstiga 30 000 personer. ”Massinvandring” känns som ett kraftfullt uttryck som blir svårt att överträffa.

Hela partiet känns för övrigt lika överdrivna som de uttryck de använder.


Erik Laakso har skrivit i ämnet. Kent Ekeroth (SD) påminner mig om att det för en äkta Sverigedemokrat är det inte bara är islam som är fienden utan även Romer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Multikulturen är ett misslyckande...det inser alla, utom svenska strutspolitiker.

http://affes.wordpress.com/2011/02/12/fyra-europeiska-toppolitiker/

thomas sa...

Ok Affe, Du vet bäst. By the way. Vad är multikultut. Kan du som använder begreppet förklara det för dem som inte vet så bra som du.

thomas sa...

Multikultur heter det väl? Men det förstog väl du?