fredag 25 mars 2011

Monas avskedstal. Några nedslag.

Hennes sista tal som partiordföranden handlar om våra styrkor som parti. Hon berättar att vi inte ska sluta oss inåt. Utåt och framåt är socialdemokrati. Hur ska vi formulera lösningarna på framtidens problem. I Sverige ska alla ha möjlighet att nå sina drömmars mål. Jämlikhet och utveckling är varandras förutsättning.
Hon talar om kärnkraftens utbyggnad. Att den är en smitväg undan miljö/klimat utmaningen. Mona säger ”låt vårt gröna folkhem flöda av energi utan olja eller kärnkraft”.

Demonstrationsvågen som flyter över Nordafrika behöver vårt stöd inte minst vad det gäller demokratibyggandet. Det duger inte med Carl Bildts bloggande.
Sverige ska vara det första EU-landet att erkänna ett fritt Palestina. Det är vårt förbannade ansvar.

Renhållning mot främlingsfientligheten den står socialdemokrater för. Sänk aldrig garden mot antidemokratiska krafterna som Sverigedemokrater. Glöm aldrig det.
Högern formulerar inte samhällsproblemen de förminskar dem. Låt oss tala om de verkliga problemen om bristen på jämlikhet och jämställdhet, det är det som vi ska tala om. Vi ska tala om anständighet och solidaritet.

För att vi ska bli ett stort parti krävs att vi, partivänner, håller ihop. I vårt parti finns bara socialdemokrater. Inte höger eller vänster. Vi är olika men enade tillsammans. Organisera mera och håll debatten levande.

Mot slutet av talet bryter rösten för Mona. Jag säger tack Mona!

Inga kommentarer: