torsdag 3 mars 2011

Ramöverenskommelse mellan Alliansen och MP om migrationspolitiken i syfte att hindra SD: s retorik att ta fäste.


Miljöpartiet har genom att göra upp med Alliansen självklart hjälpt M att ge småpartierna i regeringen en politisk framgång. Det är även en framgång för regeringen att lyckas få en överenskommelse med MP mitt framför näsan på samarbetspartnern från valet.


Självklart är överenskommelsen ett bakslag för SD vilket jag hälsar med glädje.

Ett frågetecken som jag ser är att i avtalet talas enbart om att vissa grupper av papperslösa ska få vård. Det ska bli intressant att ta reda på vilka grupper av papperslösa som ska exkluderas.
De nämner inte något om det gemensamma solidariska ansvaret för flyktingmottagandet i landet. Alla städer ska ta ett gemensamt ansvar för mottagandet. Det är också anmärkningsvärt att de lyckas formulera en överenskommelse som inte nämner den nya situationen i Nordafrika med de migrationsströmningar som det medför och det gemensamma europeiska utmaningen som det medför.
Socialdemokraternas hållning till det avtal som Alliansen har slutit med MP kan du läsa här.


Även HBT sossen har skrivit om detta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

”Jag tycker numer bara att det här nästan är roligt. Syftet skulle alltså vara att ”stänga ute de främlingsfientliga” genom att säga att ”äh, den som inte har tillstånd får vara här ändå, fri skola och fri sjukvård och bilda företag också och jobba svart”.
Sverigedemokraterna är nu garanterade en plats i riksdagen 2014, oavsett hur många olämpliga twitter eller asfulla riksdagsledamöter som än pryder löpsedlarna. Sverigedemokraterna kan nu sitta i riksdagen och asflabba åt denna mandatperiods självmål numero uno.
Fattar dessa dumskallar till borgerliga politiker inte att budskapet uppfattas som följande: ”Glöm vår kostsamma asylprocedur och vårt arbetsspår, för den som vill kan stanna få ändå”. Alltså kan vi lika gärna lägga ner det hela.
Idioter. Dumme dumme Schweden.”

http://meritwager.wordpress.com/

Tomas Gustafson sa...

Känns som att "anonym" är en klockren sverigedemokrat både retoriskt och åsiktmässigt.